Cibule,dušená v zelenině

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

svazek lahůdkové cibulky (cca 6 ks cibulek)
50 ml rajčatové šťávy
3 menší rajčata
2 menší zelené papriky
sůl
mletý pepř
nebo na špičku nože chilli

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu opláchneme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme, vyřízneme“bubáky“ a rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na širší nudličky.

  3. Z cibulek odřízneme kořínky. Cibulky za hlavičkou pokrátíme na délku přibližně 10cm a tuhé, světlejší části natě nakrájíme na širší kolečka. Zbývající křehčí zelené natě nakrájíme na teňoučko a odložíme stranou na posypání hotového pokrmu.

  4. Do kastrolu dáme nakrájená rajčata, papriky a světlou nakrájenou nať. Lehce okořeníme, podlijeme rajčatovou šťávou a promícháme. Pod pokličkou na silném plameni necháme vařit 3 minuty.

  5. Poté plamen ubereme na minimum, do zeleninové směsi vložíme celé cibulky a opět pod polkičkou dusíme 10minut. Dle vlastního uvážení si šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu a podle potřeby dochutíme.

  6. Můžeme podávatjako samostatné jídlo s vařenými bramborami, smaženými bramboráčky, nebo s různě připravenými placičkami. Je to také velice chutná příloha k minutkovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!