Zavináče od Labe

Recepty, Ryby

Suroviny

čerstvé ryby (bílá ryba-cejn, plotice...)
kysané zelí
cibule
mletý pepř
sůl
Na nálev (3 l sklenice, cca 8 středních zavináčů):
0,5 l octa (8 %)
0,5 l vody
50 g soli
150 g cukru (nebo odpovídající množství sladidla)
bobkový list
celý pepř
koriandr (semínko)",

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň odstranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout.

  2. Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit, opepřit, přidat hromádku kysaného zelí, pár koleček cibule. Pevně zamotat, spíchnout párátky.

  3. Naskládat do sklenice, proložit ještě cibulí a zelím, zalít vlažným nálevem, aby byly potopené. Uložit do chladu. Za 5 dnů by měly být připravené k podávání, já jsem čekala raději 10 dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!