Hrnkový knedlík se zakysanou smetanou

Recepty, Přílohy

Suroviny

210 g polohrubé mouky
4 žloutky
330 ml zakysané smetany
sůl
kudrnatá petrželka (já dala pažitku, petrželka nebyla po ruce)
smažená cibulka
máslo
hrubá mouka na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku se solí. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a nasekanou pažitkou. Žloutky se smetanou vlijeme do mísy k mouce a smícháme.

  2. Hrnky vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do hrnků, které dáme do hrnce.

  3. Do poloviny hrnků nalijeme vařící vodu, vaříme přikryté pokličkou 30-40 min, záleží na velikosti hrnků.

  4. Hotové knedlíky vyndáme z vody, vyklopíme z hrnků, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!