Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- sůl a pepř
- olej
- Omáčka:
- 1 středně velká cuketa
- kousek másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- 250 ml smetany na šlehání
- Hrnkový knedlík:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- lžička soli
- lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
Postup Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu.
Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu.
Do mísy vsypeme prosátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V mléce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků. Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspodu nadzvedneme.