Koláč s karamelizovanou cibulí a žampiony
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Listové těsto
- 4 velké červené cibule
- 10 malých žampionů
- pršut nebo sušená šunka
- cherry rajčátka
- mozzarella
- čerstvý tymián
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 1/2 polévkové lžíce hnědého cukru
- sůl
- pepř
Postup Koláč s karamelizovanou cibulí a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na oleji na mírném ohni restujeme cca 10 minut na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dáme polovinu tymiánu a přilijeme ocet. Mícháme ještě 5 minut a dochutíme.
Vyváleným listovým těstem vyložíme koláčovou formu včetně okrajů, propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj cibuli, poklademe žampiony, pršutem, mozzarellou, rajčátky a posypeme zbytkem tymiánu. Žampiony lehce posolíme a potřeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C. Podáváme posypané rukolou, kdo ji nemá rád, může použít petrželku, bazalku nebo jinou oblíbenou bylinku.