Koláč s karamelizovanou cibulí a žampiony

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Listové těsto
4 velké červené cibule
10 malých žampionů
pršut nebo sušená šunka
cherry rajčátka
mozzarella
čerstvý tymián
1 polévková lžíce balzamikového octa
1/2 polévkové lžíce hnědého cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji na mírném ohni restujeme cca 10 minut na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dáme polovinu tymiánu a přilijeme ocet. Mícháme ještě 5 minut a dochutíme.

  2. Vyváleným listovým těstem vyložíme koláčovou formu včetně okrajů, propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj cibuli, poklademe žampiony, pršutem, mozzarellou, rajčátky a posypeme zbytkem tymiánu. Žampiony lehce posolíme a potřeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C. Podáváme posypané rukolou, kdo ji nemá rád, může použít petrželku, bazalku nebo jinou oblíbenou bylinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!