Bezlepkové koblihy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g bezlepkové mouky
300 ml vlažného mléka
2 lžíce cukru moučka
42 g droždí
2 lžíce oleje
1 ks vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v hrnci sehřejeme mléko tak, aby bylo vlažné.

  2. Přidáme do něj cukr, který rozmícháme a přidáme droždí. Necháme nakynout.

  3. V misce si zatím přichystáme mouku, olej, vejce a špetku soli.

  4. Jakmile máme droždí nakynuté, přidáme jej do směsi mouky.

  5. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou, dáme na teplo a necháme kynout cca 30 minut.

  6. Po půl hodině už můžeme vzít těsto a tvoříme z něj koblížky.

  7. Připravíme si pánev s olejem a koblížky do něj vkládáme.

  8. Necháme je osmažit z obou stran do zlatova.

  9. Hotové koblížky dáme na talíř s ubrouskem.

  10. Můžeme natírat (plnit) marmeládou, čokoládou, nebo tím co vám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!