Bezlepkové koblihy
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g bezlepkové mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 2 lžíce cukru moučka
- 42 g droždí
- 2 lžíce oleje
- 1 ks vejce
- špetka soli
Postup Bezlepkové koblihy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si v hrnci sehřejeme mléko tak, aby bylo vlažné.
Přidáme do něj cukr, který rozmícháme a přidáme droždí. Necháme nakynout.
V misce si zatím přichystáme mouku, olej, vejce a špetku soli.
Jakmile máme droždí nakynuté, přidáme jej do směsi mouky.
Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou, dáme na teplo a necháme kynout cca 30 minut.
Po půl hodině už můžeme vzít těsto a tvoříme z něj koblížky.
Připravíme si pánev s olejem a koblížky do něj vkládáme.
Necháme je osmažit z obou stran do zlatova.
Hotové koblížky dáme na talíř s ubrouskem.
Můžeme natírat (plnit) marmeládou, čokoládou, nebo tím co vám chutná.