Celerové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 větší brambory
1/2 celeru
2 lžíce sádla
1 lžíce másla
100 ml smetany na vaření
3 stonky řapíkatého celeru
1/2 menšího pórku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer nastrouháme nahrubo. Ve větší pánvi ho na lžíci sádla opečeme dozlatova. Odložíme a rychle opečeme i pokrájený řapíkatý celer a pokrájený pórek.

  2. Uvaříme a oloupeme brambory, šťouchadlem rozmačkáme s máslem a smetanou.

  3. Nakonec lžící vmícháme opečený celer, řapíkatý celer a pórek.

  4. Celerové brambory mohou být přílohou k masovým jídlům, mně stačily samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!