Matar pulao (indická rýže s hráškem)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1 cibule
chilli koření nebo kousek chilli papričky dle chuti
1/3 lžičky kurkumy
1 hrnek rýže
1,5 - 2 hrnky vody (podle druhu rýže)
sůl
2 velké hrsti zeleného hrášku

Postup přípravy receptu

  1. V kvalitním silnostěnném hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a při střední teplotě minutu opékáme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme, až než cibule získá zlatavý nádech. Poté ji zasypeme chilli kořením a kurkumou, důkladně promícháme a přisypeme propranou rýži. Přilijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme asi 12 minut. Následně vmícháme hrášek a společně dovaříme, až je rýže měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!