Matar pulao (indická rýže s hráškem)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1 cibule
- chilli koření nebo kousek chilli papričky dle chuti
- 1/3 lžičky kurkumy
- 1 hrnek rýže
- 1,5 - 2 hrnky vody (podle druhu rýže)
- sůl
- 2 velké hrsti zeleného hrášku
Postup Matar pulao (indická rýže s hráškem)
Postup přípravy receptu
-
V kvalitním silnostěnném hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a při střední teplotě minutu opékáme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujeme, až než cibule získá zlatavý nádech. Poté ji zasypeme chilli kořením a kurkumou, důkladně promícháme a přisypeme propranou rýži. Přilijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme asi 12 minut. Následně vmícháme hrášek a společně dovaříme, až je rýže měkká.