Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule (dala jsem červenou)
- 2 polévkové lžíce sádla
- kousek pikantní klobásy (zde chorizo)
- 1 mrkev
- 3-4 řapíky celeru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky (nemusí být, ale kdo má rád hodně pikantní chuť, tak ji určitě přidá:-))
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 3-4 střední brambory
- sůl
- stroužek česneku
- voda nebo vývar (cca 1,5l)
Postup Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na půlkolečka.
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme ji.
Po chvíli přidáme klobásu a společně smažíme, až klobása začne pouštět tuk.
Mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, řapíkatý celer pokrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Opět chvíli restujeme, potom přidáme kmín a mletou papriku, zamícháme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání mouku prosmahneme.
Přilijeme vodu nebo vývar, vložíme na menší kostičky nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni nejméně 20 minut. Ke konci polévku dochutíme česnekem.