Papriková bramboračka s řapíkatým celerem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule (dala jsem červenou)
2 polévkové lžíce sádla
kousek pikantní klobásy (zde chorizo)
1 mrkev
3-4 řapíky celeru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky (nemusí být, ale kdo má rád hodně pikantní chuť, tak ji určitě přidá:-))
2 polévkové lžíce hladké mouky
3-4 střední brambory
sůl
stroužek česneku
voda nebo vývar (cca 1,5l)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  2. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme ji.

  3. Po chvíli přidáme klobásu a společně smažíme, až klobása začne pouštět tuk.

  4. Mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, řapíkatý celer pokrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Opět chvíli restujeme, potom přidáme kmín a mletou papriku, zamícháme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání mouku prosmahneme.

  5. Přilijeme vodu nebo vývar, vložíme na menší kostičky nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni nejméně 20 minut. Ke konci polévku dochutíme česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!