Mandlová kynutá esíčka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g vody
- 140 g bílého jogurtu
- 90 g změklého másla
- 100 g sekaných mandlí
- 70 g cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 460 g hladké mouky
- 2 lžičky citrónové šťávy
- strouhaná citrónová kůra
- špetka soli
- 25 g droždí
Postup Mandlová kynutá esíčka
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně podsypneme moukou, rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme delší váleček, který stočíme do písmene S.
Na plechu necháme nakynout, potřeme vejcem, sypneme plátky mandlí a upečeme (180°C/25min).