Mandlová kynutá esíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g vody
140 g bílého jogurtu
90 g změklého másla
100 g sekaných mandlí
70 g cukru
100 g polohrubé mouky
460 g hladké mouky
2 lžičky citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
špetka soli
25 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně podsypneme moukou, rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme delší váleček, který stočíme do písmene S.

  3. Na plechu necháme nakynout, potřeme vejcem, sypneme plátky mandlí a upečeme (180°C/25min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!