Krupicový koláč s hruškami a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
120 g krupice
750 ml mléka
2 vanilkové cukry
100 g cukru
4 vejce
Na povrch:
4 střední hrušky
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu smícháme mléko s vanilkovými cukry, přimícháme krupici a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (vaříme přibližně 5-7 minut), poté vmícháme cukr, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 10-15 minut zchladnout.

  2. Mezitím očistíme hrušky: Odstraníme jádřince a každou hrušku pokrájíme na osminy.

  3. Poté částečně zchladlou kaši prošleháme a postupně přidáváme vejce. Dobře promícháme a tuto hmotu nalijeme do dortové formy (průměr 26 cm), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch urovnáme a poklademe pokrájenými hruškami, které ještě posypeme skořicí smíchanou s vanilkovým cukrem.

  4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 50-60 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout a až poté vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!