Krupicový koláč s hruškami a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 120 g krupice
- 750 ml mléka
- 2 vanilkové cukry
- 100 g cukru
- 4 vejce
- Na povrch:
- 4 střední hrušky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
Postup Krupicový koláč s hruškami a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu smícháme mléko s vanilkovými cukry, přimícháme krupici a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (vaříme přibližně 5-7 minut), poté vmícháme cukr, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 10-15 minut zchladnout.
Mezitím očistíme hrušky: Odstraníme jádřince a každou hrušku pokrájíme na osminy.
Poté částečně zchladlou kaši prošleháme a postupně přidáváme vejce. Dobře promícháme a tuto hmotu nalijeme do dortové formy (průměr 26 cm), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch urovnáme a poklademe pokrájenými hruškami, které ještě posypeme skořicí smíchanou s vanilkovým cukrem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 50-60 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout a až poté vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.