Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 - 1,2 l vývaru (drůbeží, hovězí)
- Na noky:
- 90 ml mléka
- 10 g másla
- 60 g hrubé krupice
- špetka soli - dle potřeby
- 1 vejce
- medvědí česnek - dle potřeby
Postup Vývar s krupicovými noky s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Mléko osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme krupici a dále chvíli povaříme do doby, kdy se těsto přestane lepit. Odstavíme a necháme trochu prochladnout.
Do krupice vmícháme vejce a přidáme i jemně nakrájené listy medvědího česneku. Připravenou směs necháme chvíli odpočinout.
Do vařící osolené vody vhazujeme noky, které vytvoříme za pomocí dvou malých lžiček. Vaříme krátce, když vyplavou, tak je už vyjmeme.
Noky vložíme do vývaru a podáváme.