Mleté koule
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 2 ks vejce
- 3 ks kyselé okurky
- 5 ks čerstvé žampiony
- 250 g anglické slaniny
- 2 stroužky česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
- strouhanka
Postup Mleté koule
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny.
Vše dobře promíchánme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu, vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku.
Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Podávat můžeme i jako chuťovku s čerstvým pečivem. Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.