Zázvorové maso se steakovým žampionem a chřestem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 400 g vepřového masa (nebo drůbežího či králičího)
sůl
pepř mletý
2 stroužky nasekaného česneku
1 cibule
1 plnější lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
1 větší portobello
cca 8 mladých chřestů
1 lžíce sojové omáčky
olej
vývar dle potřeby
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené maso, opepřené a mírně osolené, dle vlasního výběru, které za občasného promíchání necháme také osmažit.

  2. Následně přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, na plátky pokrájené portobello a dále smažíme, do změknutí portobella a rozvonění česneku se zázvorem. Pak přilijeme trošku vývaru, lžíci sojové omáčky a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití.

  3. Po změknutí masa vmícháme na špalíky pokrájený chřest, pokud použijeme chřest bílý, nejdříve ho oloupeme a ještě asi dvě až tři minuty dusíme. Špičky chřestu do masové směsi nevmícháme, jen ho na maso položíme. Pára v hrnci mu postačí k tepelné úpravě dostatečně. Po závěrečném podušení vyndáme stranou špičky chřestu a sos zahustíme troškou solamylu, který jsme si rozmíchali v malém množství studené vody.

  4. Vše ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží či noky a špičkami chřestu na talíři dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!