Mleté zázvorové kuličky se zeleninovými těstovinami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Mleté kuličky:
500 g mletého masa (např. z plece)
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 větší stroužek česneku
2 - 2,5 lžíce sojové omáčky, dle slanosti
pepř mletý
1 lžíce solamylu
olej na smažení
Zeleninové těstoviny:
350 g mražené nebo čerstvé zeleniny (více druhů)
350 g předem uvařených těstovin
sojová omáčka nebo sůl, případně kořenící směs adžika nebo čubrica
cca 1 dl rajčatového pyré nebo dvě větší zralá rajčata
chilli omáčka dle chuti, není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Mleté kuličky: do mísy dáme mleté maso, které dochutíme jemně nastrouhaným čerstvým zázvorem a česnekem, sojovou omáčkou, pepřem a vše dobře promícháme. Směs posypeme solamylem, který do masa opět dobře vmícháme. Z masové směsi tvoříme menší kuličky, které osmažíme za občasného promíchání na pánvi s troškou oleje.

  2. Kuličky vyndáme stranou, uložíme je v teple a doděláme přílohu.

  3. Zeleninové těstoviny: do pánve po masových kuličkách nasypeme zeleninový mix dle vlastního výběru. Použít můžeme jak čerstvou sezónní (cuketa, paprika, kedlubna, fazolky...), tak i mražený mix zeleniny dle vlastní chuti, kterou necháme osmažit doměkka na skus, ke konci smažení zeleninu dochutíme sojovou omáčkou či kořením dle chuti a solí, přidáme rajčatové pyré, případně spařená oloupaná drobně pokrájená zralejší rajčata, promícháme a necháme krátce provařit. kdo rád pikantnější chutě, přidá chilli omáčku nebo papričku. Do této zeleninové směsi přisypeme předem uvařené a scezené těstoviny (špagety, vřetena, wok nudle...) a společně vše promícháme.

  4. Zeleninové těstoviny nandáme na talíře, doplníme masovými kuličkami, případně kuličky též vmícháme do zeleninových těstovin a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!