Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce vyfiletovaného candáta
olej na smažení
brambory
Těstíčko:
2 vejce
15 dkg hladké mouky
2 dcl piva
sůl
Špenátový přeliv:
špenát mražený
1 cibule
lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
300 ml mléka
muškátový oříšek
1 hrnek hovězího vývaru
250 ml smetany sladké

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji z obou stran.

  3. Mezitím si dáme péct brambory = celé brambory vaříme 5 minut v osolené vodě. Poté vychladlé brambory nakrájíme na osminky a dáme na zapékací mísu péct do trouby, až budou mít zlatou barvu.

  4. Špenátový přeliv = Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme asi 300 ml mléka a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!