Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce vyfiletovaného candáta
- olej na smažení
- brambory
- Těstíčko:
- 2 vejce
- 15 dkg hladké mouky
- 2 dcl piva
- sůl
- Špenátový přeliv:
- špenát mražený
- 1 cibule
- lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 300 ml mléka
- muškátový oříšek
- 1 hrnek hovězího vývaru
- 250 ml smetany sladké
Postup Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků.
Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji z obou stran.
Mezitím si dáme péct brambory = celé brambory vaříme 5 minut v osolené vodě. Poté vychladlé brambory nakrájíme na osminky a dáme na zapékací mísu péct do trouby, až budou mít zlatou barvu.
Špenátový přeliv = Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme asi 300 ml mléka a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.