Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková směs

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g žampiónů
500 g chřestu
brambory
1/2 pórku
1 malá cibule
Jarní cibule
1 kelímek smetany
anglická slanina
sójová omáčka
sezamová semínka
máslo
sůl, pepř
koření Americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit oloupané a očištěné brambory do vody. Vaříme do poloměkka. Brambory jsem pak nakrájela na kolečka a posypala kořením Americké brambory. Na trošce oleje necháme brambory opékat pěkně do změknutí a lehce do křupava. Samozřejmě lze i v troubě, já zvolila tento postup. Očištěný omytý chřest pokapeme sójovou omáčkou, obalíme v sezamových semínkách a zamotáme do slaniny. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° cca 10-20 minut, záleží na troubě.

  2. Očistíme cibuli, jarní cibulku a pórek. Cibule nakrájíme nadrobno a pórek na kolečka. Na rozehřátém másle necháme cibuli opékat. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek. Po změknutí pórku přidáme očištěné nakrájené žampióny a celou směs osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou.

  3. Opečené brambůrky a chřest jsem zalila smetanovo-pórkovo-žampionovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!