Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková směs
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 250 g žampiónů
- 500 g chřestu
- brambory
- 1/2 pórku
- 1 malá cibule
- Jarní cibule
- 1 kelímek smetany
- anglická slanina
- sójová omáčka
- sezamová semínka
- máslo
- sůl, pepř
- koření Americké brambory
Postup Chřest, opečené brambůrky a žampionovo-pórková směs
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit oloupané a očištěné brambory do vody. Vaříme do poloměkka. Brambory jsem pak nakrájela na kolečka a posypala kořením Americké brambory. Na trošce oleje necháme brambory opékat pěkně do změknutí a lehce do křupava. Samozřejmě lze i v troubě, já zvolila tento postup. Očištěný omytý chřest pokapeme sójovou omáčkou, obalíme v sezamových semínkách a zamotáme do slaniny. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° cca 10-20 minut, záleží na troubě.
Očistíme cibuli, jarní cibulku a pórek. Cibule nakrájíme nadrobno a pórek na kolečka. Na rozehřátém másle necháme cibuli opékat. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek. Po změknutí pórku přidáme očištěné nakrájené žampióny a celou směs osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou.
Opečené brambůrky a chřest jsem zalila smetanovo-pórkovo-žampionovou směsí.