Brambory zapečené s tymiánem a tvarůžky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g brambor
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 1 balení tvarůžků
- Na potření:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- Na zalití:
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce rozpuštěného másla
Postup Brambory zapečené s tymiánem a tvarůžky
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Paradajky a cibuľu narežeme na kolieska.
Zmiešame všetky suroviny na potretie.
Pekáčik vytrieme olejom a vrstvíme: ½ zemiakov, potrieme zmesou, rozložíme cibuľu, na ňu paradajky a zakryjeme zvyškom zemiakov. Opäť potrieme zmesou.
Zakryté vložíme do rúry a pečieme na 1801C asi 30 minút.
Potom odkryjeme, zalejeme vajíčkom rozšľahaným s mliekom a maslom. Navrch rozložíme kolieska tvarôžkov a odkryté pečieme ďalších 15 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom, kyslými uhorkami a pod.