Mrkváček
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 200 g jogurtu
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g umletých vloček
- 3 velké nastrouhané mrkve
- 1 velké nastrouhané jablko
- 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
- sníh ze 3 bílků
- Krém:
- 1 plnotučný tvaroh
- 3 lžíce medu
- 1 kávová lžička skořice
Postup Mrkváček
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky.
Směs přelijeme do menší dortové formy (18cm-22cm) a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi vlhké, tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový.
Mezitím, kdy se dort peče, připravíme krém smícháním všech ingrediencí.
Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila plátky mrkve. Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.