Chlebíček malý bochníček
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- špetka cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci octa
- 250 g hladké mouky světlé (00)
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička anýzu
- 1 rozmačkaný hřebíček
- mohou být nějaká semínka (dala jsem slunečnicová)
- 1 sáček sušeného droždí (7 g) nebo 1/3 čerstvého
- Na potírání:
- 50 ml octa
- 50 ml oleje
Postup Chlebíček malý bochníček
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jsou napsané za sebou, nastavíme na těsto (u mě č. 7), až se těsto zpracuje, dáme na vál zapracujeme těsto a vypracujeme bochníček, dáme na plech, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
Pak ho potřeme olejem s octem v poměru 1:1, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C, pečeme a po tu dobu tak 2x potřeme. Vyndáme z trouby na mřížku, necháme zchladnout a dáme do ošatky.