Chlebíček malý bochníček

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 ml teplé vody
1 lžička soli
špetka cukru
1 lžíce olivového oleje
1 lžíci octa
250 g hladké mouky světlé (00)
1 lžička celého kmínu
1 lžička anýzu
1 rozmačkaný hřebíček
mohou být nějaká semínka (dala jsem slunečnicová)
1 sáček sušeného droždí (7 g) nebo 1/3 čerstvého
Na potírání:
50 ml octa
50 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jsou napsané za sebou, nastavíme na těsto (u mě č. 7), až se těsto zpracuje, dáme na vál zapracujeme těsto a vypracujeme bochníček, dáme na plech, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.

  2. Pak ho potřeme olejem s octem v poměru 1:1, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C, pečeme a po tu dobu tak 2x potřeme. Vyndáme z trouby na mřížku, necháme zchladnout a dáme do ošatky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!