Kuřecí plátky na bazalce s olivovým přelivem a sušenými rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce nasekané čerstvé bazalky nebo mražené bazalky
- 100 g zelených oliv
- 4 sušená rajčata naložená v oleji
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml bujónu nebo vývaru
- 100 ml smetany
- olivový olej
- máslo
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí plátky na bazalce s olivovým přelivem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Řízky podélně rozkrojíme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem a bazalkou. V pánvi rozpálíme máslo a olivový olej (po jedné lžíci) a maso deset minut zprudka opékáme z obou stran. Opečené vyndáme a zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé.
Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Přidáme olivy a pokrájená rajčata, osolíme a zredukujeme na požadovanou hustotu.