Kuřecí plátky na bazalce s olivovým přelivem a sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
2 stroužky česneku
4 lžíce nasekané čerstvé bazalky nebo mražené bazalky
100 g zelených oliv
4 sušená rajčata naložená v oleji
1 lžíce hladké mouky
100 ml bujónu nebo vývaru
100 ml smetany
olivový olej
máslo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky podélně rozkrojíme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem a bazalkou. V pánvi rozpálíme máslo a olivový olej (po jedné lžíci) a maso deset minut zprudka opékáme z obou stran. Opečené vyndáme a zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé.

  2. Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Přidáme olivy a pokrájená rajčata, osolíme a zredukujeme na požadovanou hustotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!