Králík à la Krkovička
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 3 PL sádla
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 střední mrkve
- 2 střední petržele
- kousek celeru
- sušená rajčata
- 100 g špeku
- 200 g krájené anglické slaniny
- sůl, pepř, koření dle vlastní chuti
- kuličky pepře a jalovce
- bobkový list
- sušená rajčata
- 3 celá jablka
- kvalitní olivový olej
Postup Králík à la Krkovička
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikovat špekem, potřít česnekem, osolit, opepřit, okořenit kořením dle vlastní chuti.
Pokapat olivovým olejem a důkladně zabalit do anglické slaniny. Do vymaštěného pekáče sádlem nasypeme ¾ na hrubo nakrájenou cibulku, pokud zbyl tak i špek, na to položíme zabaleného králíka a přidáme kořenovou zeleninu, sušená rajčátka a celou paličku překrojeného česneku, divoké koření, zbytek cibulky.
Přikrýt a šup s ním na 24 hodin do lednice. Před pečením přidám 3 celá jablka, peču zakrytého asi 45 minut na 200°C, pak odkrytého asi 20 minut za častého podlévání a polévání výpekem.