Králík à la Krkovička

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
3 PL sádla
2 větší cibule
3 stroužky česneku
3 střední mrkve
2 střední petržele
kousek celeru
sušená rajčata
100 g špeku
200 g krájené anglické slaniny
sůl, pepř, koření dle vlastní chuti
kuličky pepře a jalovce
bobkový list
sušená rajčata
3 celá jablka
kvalitní olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikovat špekem, potřít česnekem, osolit, opepřit, okořenit kořením dle vlastní chuti.

  2. Pokapat olivovým olejem a důkladně zabalit do anglické slaniny. Do vymaštěného pekáče sádlem nasypeme ¾ na hrubo nakrájenou cibulku, pokud zbyl tak i špek, na to položíme zabaleného králíka a přidáme kořenovou zeleninu, sušená rajčátka a celou paličku překrojeného česneku, divoké koření, zbytek cibulky.

  3. Přikrýt a šup s ním na 24 hodin do lednice. Před pečením přidám 3 celá jablka, peču zakrytého asi 45 minut na 200°C, pak odkrytého asi 20 minut za častého podlévání a polévání výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!