Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g rozpuštěného tuku
75 g celozrnné pšeničné mouky
75 g hladké mouky
120 g ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
2 větší hrušky
90 g hořké čokolády
2 vejce
100 g cukru
180 ml mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mouku v míse promíchejte s vločkami, práškem do pečiva a solí. Oloupejte a nakrájejte hrušky na malé kostičky, čokoládu nasekejte také na kostičky a přidejte do mísy.

  2. V jiné míse si prošlehejte vejce s máslem a cukrem. Zalijte mlékem a znovu prošlehejte.

  3. Do mísy se suchou směsí přilijte tekutou a lehce promíchejte. Opravdu jen lehce, aby muffinky nebyly tuhé.

  4. Troubu si předehřejte na 190°C, formu na muffiny si vymažte máslem a naplňte je. Pečte asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!