Dort s pečenými jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenkové těsto:
150 g másla
150 g cukru
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Jablečná náplň:
10 malých jablek nakyslých
2 lžíce rumu
3 lžíce rozinek
3 lžíce mandlové lupínky
Tvarohová náplň:
2 vejce
60 g másla
100 g cukru
6 lžic citronové štávy
375 g netučného tvarohu
2 lžíce pšeničné krupice
moučkový cukr na posypání dortu
papír na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Do rozpuštěného másla přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva a žloutek. Vypracujeme drobenkové těsto.

  2. Jablka umyjeme, odstraníme jadřince a naplníme je rozinkami smíchanými s rumem a mandlemi. Předehřejeme troubu.

  3. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s máslem a cukrem do pěny, přimícháme citronovou šťávu, tvaroh, krupici a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  4. Dvě třetiny drobenkového těsta namačkáme do formy, po obvodu rozložíme jablka a formu doplníme tvarohovou hmotou. Zbylé těsto nadrobíme na tvarohovou náplň. Pečeme 75 - 80 minut při 175 stupních (uprostřed, horkovzdušná trouba - 150 stupňů). Dort necháme vychladnout ve formě a před podáváním ho pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!