Jumboli

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
220 ml vody
1/4 kostky droždí
1 lžička soli
20 ml oleje
5 g cukru
Na náplň:
1 kg mletého masa
3 menší cibule
400 g salámu (nebo jiné uzeniny)
1 chilli paprička (habanero nebo jiná chilli)
3 červené papriky
100 g Mozzarelly
100 g uzeného plátkového Eidamu
1 plechovka žampionů
sůl
pepř
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme na větší placku.

  2. Náplň: Uzeninu, papriky, chilli, cibuli si nakrájíme na kostičky. Smícháme s mletým masem a okořeníme. Necháme odležet (nejlépe přes noc). Masovou směs dáme do pekáče a necháme cca 30 minut zakryté předpéct.

  3. No rozválené těsto poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu, na ni masovou náplň, navrch pokryjeme plátkovým sýrem. Zbabalíme jako kapsu a pečeme na 180-200 °C cca 20 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy