Jumboli
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 220 ml vody
- 1/4 kostky droždí
- 1 lžička soli
- 20 ml oleje
- 5 g cukru
- Na náplň:
- 1 kg mletého masa
- 3 menší cibule
- 400 g salámu (nebo jiné uzeniny)
- 1 chilli paprička (habanero nebo jiná chilli)
- 3 červené papriky
- 100 g Mozzarelly
- 100 g uzeného plátkového Eidamu
- 1 plechovka žampionů
- sůl
- pepř
- oregano
Postup Jumboli
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme na větší placku.
Náplň: Uzeninu, papriky, chilli, cibuli si nakrájíme na kostičky. Smícháme s mletým masem a okořeníme. Necháme odležet (nejlépe přes noc). Masovou směs dáme do pekáče a necháme cca 30 minut zakryté předpéct.
No rozválené těsto poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu, na ni masovou náplň, navrch pokryjeme plátkovým sýrem. Zbabalíme jako kapsu a pečeme na 180-200 °C cca 20 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.