Domácí hot dog
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece (buď si umelte sami, já jsem si zažádala u řezníka o dvojí přemletí)
- hrst petržele (nasekané)
- hrst pažitky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 cibule (střední, nastrouhaná na jemném struhadle)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 3 plátky špeku (na drobné kostičky)
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
- čerstvě mleté chilli
- bránice (není jí třeba moc a zbytek může do mrazáku na příště)
- pečivo
- zelenina
- kysané zelí
- cibule
- hořčice
- kečup
Postup Domácí hot dog
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.
Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.
Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.
Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.
Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.