Pikantní nakládané ředkvičky
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 svazek ředkviček – bratru 320 g
- 1 červená cibule
- 1 šálek octa (250 ml)
- 1 šálek vody (250 ml)
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička medu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky chilli vloček
- 2 lžičky celého černého pepře
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky semínek hořčice
Postup Pikantní nakládané ředkvičky
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.
Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.
Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.
Zalijeme ředkvičky zálivkou až po okraj sklenice a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.