Citronový zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g máslových sušenek
125 másla (rozehřátého, mírně slaného)
750 g tučného měkkého tvarohu
115 g krupicového cukru
100 ml citronové šťávy
3 vejce
CITRONOVÁ POLEVA:
100 g moučkového cukru
210 g kondenzovaného mléka (neslazeného)
kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
šťáva z 1 citronu
NA OZDOBU:
lístky máty
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si formu o průměru 22 cm.

  2. Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.

  3. Předehřejte troubu na 170°C.

  4. Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.

  5. Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.

  6. Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!