Dýňová polévka s rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 dýně (například Hokaido)
- 1 velká cibule
- 1/2 středně velkého celeru
- 6 oloupaných rajčat
- 3 středně velké mrkve
- asi 1 l zeleninového vývaru
- česnek podle své chuti
- 1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- kari
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky podle vlastního uvážení
Postup Dýňová polévka s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou dýni zbavenou dužiny nakrájíme na kostičky.
Celer a mrkev očistíme nakrájíme na kostičky, rajčata nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni, celer, mrkev, rajčata, kari, zázvor, utřený česnek a necháme za stálého míchání restovat.
Potom přidáme vývar a necháme pomalu vařit asi půl hodiny.
Jakmile je vše měkké, dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i bylinky.
Pokud chcete krémovou polévku tak jí rozmixujeme.
Můžeme ji i zjemnit smetanou. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.