Dýňová polévka s rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

1 dýně (například Hokaido)
1 velká cibule
1/2 středně velkého celeru
6 oloupaných rajčat
3 středně velké mrkve
asi 1 l zeleninového vývaru
česnek podle své chuti
1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru
kari
olivový olej
sůl
pepř
čerstvé bylinky podle vlastního uvážení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou dýni zbavenou dužiny nakrájíme na kostičky.

  2. Celer a mrkev očistíme nakrájíme na kostičky, rajčata nakrájíme na menší kousky.

  3. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni, celer, mrkev, rajčata, kari, zázvor, utřený česnek a necháme za stálého míchání restovat.

  4. Potom přidáme vývar a necháme pomalu vařit asi půl hodiny.

  5. Jakmile je vše měkké, dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i bylinky.

  6. Pokud chcete krémovou polévku tak jí rozmixujeme.

  7. Můžeme ji i zjemnit smetanou. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!