Marinovaná sýrová kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g kotlet nakrájených
sůl
pepř
5 vajec
125 g strouhaného sýra (dala jsem Goudu)
30 g kečupu
15 g hořčice
3 stroužky česneku
0,5 lžičky majoránky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Z vajec, utřeného česneku, hořčice, kečupu, majoránky a sýra vyšleháme marinádu, do které maso naložíme, nádobu uzavřeme a necháme marinovat aspoň 12 hodin.

  2. Na druhý den každý kus masa, zprudka opečeme na oleji a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zbylou marinádu z nádoby ještě navršíme na maso a pečeme dorůžova, asi 15-20 minut na 200°C stupňů v předehřáté troubě.

  3. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a tatarská omáčka, nebo různě upravená zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!