Marinovaná sýrová kotleta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g kotlet nakrájených
- sůl
- pepř
- 5 vajec
- 125 g strouhaného sýra (dala jsem Goudu)
- 30 g kečupu
- 15 g hořčice
- 3 stroužky česneku
- 0,5 lžičky majoránky
- olej na smažení
Postup Marinovaná sýrová kotleta
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Z vajec, utřeného česneku, hořčice, kečupu, majoránky a sýra vyšleháme marinádu, do které maso naložíme, nádobu uzavřeme a necháme marinovat aspoň 12 hodin.
Na druhý den každý kus masa, zprudka opečeme na oleji a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zbylou marinádu z nádoby ještě navršíme na maso a pečeme dorůžova, asi 15-20 minut na 200°C stupňů v předehřáté troubě.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a tatarská omáčka, nebo různě upravená zelenina.