Amur s lehkým jarním salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce amura
1 lžíce mouky
sůl
pepř
3 lžíce oleje
Salát:
2 ks salátových srdíček
6 ks ředkviček
hrst listů medvědího česneku
2 vejce natvrdo
1 lžíce majonézy nebo jogurtu
sůl
pepř
limetková šťáva z 1/2 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky natrháme salátová srdíčka. Ředkvičky a vejce pokrájíme na osminky, listy medvědího česneku nasekáme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci majonézy nebo jogurtu a zakápneme limetkovou šťávou. Vše lehce promícháme a uložíme v chladu.

  2. Jednoduše připravíme čerstvou očištěnou rybu, kterou pokapeme limetkou, osolíme opepříme a mírně poprášíme moukou (můžeme přidat koření, které máme rádi).

  3. Porce ryby opečeme dozlatova na pánvi a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!