Amur s lehkým jarním salátem
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce amura
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- Salát:
- 2 ks salátových srdíček
- 6 ks ředkviček
- hrst listů medvědího česneku
- 2 vejce natvrdo
- 1 lžíce majonézy nebo jogurtu
- sůl
- pepř
- limetková šťáva z 1/2 limetky
Postup Amur s lehkým jarním salátem
Postup přípravy receptu
-
Do misky natrháme salátová srdíčka. Ředkvičky a vejce pokrájíme na osminky, listy medvědího česneku nasekáme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci majonézy nebo jogurtu a zakápneme limetkovou šťávou. Vše lehce promícháme a uložíme v chladu.
Jednoduše připravíme čerstvou očištěnou rybu, kterou pokapeme limetkou, osolíme opepříme a mírně poprášíme moukou (můžeme přidat koření, které máme rádi).
Porce ryby opečeme dozlatova na pánvi a podáváme se salátem.