Polévka bramborový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brambor
4 stroužky česneku
100 g celéru
1 cibule
olej
1 lžíce hladké mouky
sůl
bílý mletý pepř
petrželová nať
hříbky nebo žampiony
mrkev
100-150 ml smetany
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory.

  2. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř česnek a vaříme do měkka.

  3. Mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k uvařeným bramborám, to vše rozmixujeme na hladký krém, přivedeme k varu a dochutíme podle potřeby solí.

  4. Na pánvičce si osmažíme na másle hříbky nebo žampiony s na nudličky nakrájenou mrkvi, na konec přidáme nakrájenou petrželovou nat a tuhle směs dáváme na každou porci polévky. Dobrou chut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!