Bramborová roláda s mákem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
600 g ve slupce vařených brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
Náplň I.:
150 g mletého máku
100 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce strouhaného perníku
skořice
citronová kůra
Náplň II.:
povidla
Posýpka:
ořechy
strouhanka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.

  2. Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do utierky (môžeme rozdeliť na 2 časti, ak nemáme veľký hrniec), konce zviažeme a varíme vo vode 15 – 20 minút.

  3. Potom vybalíme, narežeme na rezy, uložíme na tanier a podávame s dusenými jablkami alebo opraženou strúhankou, orechami a pod.

  4. Plnka: Mak zalejeme vriacim mliekom, pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!