Bramborová roláda s mákem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- 600 g ve slupce vařených brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- Náplň I.:
- 150 g mletého máku
- 100 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce strouhaného perníku
- skořice
- citronová kůra
- Náplň II.:
- povidla
- Posýpka:
- ořechy
- strouhanka
- cukr
Postup Bramborová roláda s mákem
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.
Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do utierky (môžeme rozdeliť na 2 časti, ak nemáme veľký hrniec), konce zviažeme a varíme vo vode 15 – 20 minút.
Potom vybalíme, narežeme na rezy, uložíme na tanier a podávame s dusenými jablkami alebo opraženou strúhankou, orechami a pod.
Plnka: Mak zalejeme vriacim mliekom, pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame.