Sumeček africký s pórkem a bramborami
Recepty, RybySuroviny
- 400 g sumečka afrického
- 4 brambory
- 5 rajčat
- 1 pórek
- olej
- sůl
- Na zalití:
- 100 g uzené slaniny
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 dl bílého vína
- Na posypání:
- petrželová nať
Postup Sumeček africký s pórkem a bramborami
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájame na hrubšie rezance. Zemiaky a paradajky narežeme na plátky, pór na kolieska.
Do vymasteného pekáčika skladáme: polovicu zemiakov, polovicu ryby, polovicu paradajok a polovicu pórku. Pokvapkáme olejom, osolíme. Vrstvy ešte raz opakujeme, opäť pokvapkáme olejom a osolíme.
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Odstavíme a vmiešame do nej papriku. Zmiešame s vínom a celú zmes vylejeme do pekáčika.
Zakryté dusíme v rúre na 180°C cca 40 minút. Pred dopečením odkryjeme a ešte 10 min dopekáme odkryté.