Palačinky z vařené pohanky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Dietní verze:
25 dkg pohanky
1/2 hrnku mléka
1 hrst hladké mouky
1 vejce
špetka soli
3 cukeriny
olivový olej na smažení
skořice mletá
práškové sladidlo Stevie
ovoce a bílá aktivie na ozdobu
Nedietní verze:
25 dkg pohanky
1/2 hrnku mléka
1 hrst hladké mouky
1 vejce
špetka soli
3 lžičky cukru
sádlo na smažení
skořice mletá
moučkovy cukr
ovoce a zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme podle návodu. Přilijeme mléko, cukerin nebo cukr a rozmixujeme. Rozklepneme do směsi vejce a přidáme mouku. Dobře rozmícháme. Pánev rozpálíme, aby se nám palačinky nepřilepily.

  2. Práškovou stévií nebo moučkovým cukrem poprášíme palačinky, posypeme skořicí a přeložíme na půl. Nestáčíme, aby okraje zůstaly křupavé. Na volné místo na talíři dáme zakysanou smetanu a ovoce a lehce pocukrujeme sypkou stévií nebo moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!