Palačinky s šimlovou náplní a teplé švestky se skořicí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 100 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 větší vejce
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
- olej na smažení
- Šimlová náplň:
- 150 g tvarohu
- 100 g mletého máku
- 200 ml mléka
- 1 lžička jemně strouhané citronové kůry
- 2-3 lžíce cukru
- Švestky:
- 250 g vypeckovaných švestek
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce přírodního cukru
- mletá skořice
Postup Palačinky s šimlovou náplní a teplé švestky se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Palačinky: z výše uvedených surovin připravíme hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z uvedeného množství jich je cca šest.
Mák zalijeme horkým mlékem, necháme odstát a zchladnout. Promícháme ho s tvarohem, cukrem a citronovou kůrou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Vložíme nakrájené švestky a necháme je chvíli podusit. Ochutíme skořicí.
Palačinky naplníme nádivkou, svineme, pocukrujeme a podáváme s teplými švestkami. Přizdobíme např. lístky máty nebo citronovou verbenou.