Knedlo-kuře-zelo

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna s kůží
1 sklenice bílého zelí ve sladkokyselém nálevu (670 g)
1 kostka zeleninového bujónu Knorr
římský kmín
1 střední cibule
100 ml vody
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso z obou stran osolíme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do zapékacího pekáčku dáme trochu oleje, na něj cibulku, rozdrobenou kostku Knorr, zelí včetně šťávy, přidáme vodu. Posypeme kmínem a kůží dolů na zelí položíme stehna.

  2. Dáme péct přikryté alobalem do předehřáté trouby na 180°, aby se peklo do měkka a nevypařovala se šťáva. Jakmile je maso téměř hotové, stehna obrátíme, aby se na kůži udělala křupka s barvou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!