Knedlo-kuře-zelo
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 1 sklenice bílého zelí ve sladkokyselém nálevu (670 g)
- 1 kostka zeleninového bujónu Knorr
- římský kmín
- 1 střední cibule
- 100 ml vody
- olej
Postup Knedlo-kuře-zelo
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran osolíme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do zapékacího pekáčku dáme trochu oleje, na něj cibulku, rozdrobenou kostku Knorr, zelí včetně šťávy, přidáme vodu. Posypeme kmínem a kůží dolů na zelí položíme stehna.
Dáme péct přikryté alobalem do předehřáté trouby na 180°, aby se peklo do měkka a nevypařovala se šťáva. Jakmile je maso téměř hotové, stehna obrátíme, aby se na kůži udělala křupka s barvou a můžeme podávat.