Vepřová roláda s pestrou náplní, dušená v papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece vcelku
- 250 g nakrájeného Rožnovského salámu
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 větší mrkev
- 2 lžíce hořčice
- listy hlávkového salátu
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup Vepřová roláda s pestrou náplní, dušená v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev podélně rozkrojíme.
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran. Plát masa osolíme, opepříme, potřeme 1 lžící hořčice a poklademe listy salátu. Na salát rozložíme kolečka salámu, položíme půlku mrkve, maso zavineme do rolády a zajistíme provázkem.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme cibuli s česnekem a na tomto základu roládu ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme druhou polovinu mrkve, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem 40 minut.
Poté hrnec ochladíme, roládu vytáhneme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme zbytek hořčice a necháme přejít varem. Roládu nakrájíme na porce a na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží.