Vepřová roláda s pestrou náplní, dušená v papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece vcelku
250 g nakrájeného Rožnovského salámu
200 ml zeleninového vývaru
1 větší mrkev
2 lžíce hořčice
listy hlávkového salátu
2 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev podélně rozkrojíme.

  2. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran. Plát masa osolíme, opepříme, potřeme 1 lžící hořčice a poklademe listy salátu. Na salát rozložíme kolečka salámu, položíme půlku mrkve, maso zavineme do rolády a zajistíme provázkem.

  3. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme cibuli s česnekem a na tomto základu roládu ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme druhou polovinu mrkve, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem 40 minut.

  4. Poté hrnec ochladíme, roládu vytáhneme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme zbytek hořčice a necháme přejít varem. Roládu nakrájíme na porce a na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!