Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 8 plátků vepřového karé
- 3 šalotky
- 3 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 2 snítky tymiánu, čerstvý nebo sušený
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 kostku domácího mraženého demi glace
- (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje), nebo gelový bujón Knorr
- 1 dl teplé vody.
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky bílého pepře
- 1 lžička třtinového cukru
Postup Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody rozpustíme demi glace, nebo gelový bujón.
Pomalý hrnec vytřeme olejem, poklademe půlkolečky šalotky, položíme maso a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme rozpuštěný bujón, osolíme, opepříme a nastavíme teplotu na LOW 8 hodin.
Hodinu před koncem vyndáme snítky tymiánu, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme, opepříme, zahustíme lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v troše vody a necháme dodělat.
Jako příloha můžou být těstoviny, brambory i rýže. Já volila tentokrát jasmínovou rýži s hráškem.