Mleté maso s ředkvičkami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa, například z plece nebo mix
- 1 cibule
- 200 g ředkviček
- cca 2 lžičky kari, dle chuti
- sůl
- olej
- vývar dle potřeby (nebo voda)
- 120 g zakysané smetany pokojové teploty
Postup Mleté maso s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, které během smažení rozebereme vařečkou na drobno. Osmažené maso zaprášíme kari kořením dle chuti, osolíme a ještě krátce osmažíme.
Do masové směsi přisypeme omyté, na měsíčky pokrájené ředkvičky, promícháme, podlijeme troškou vývaru nebo vody (postačí cca 50 ml, abychom nemuseli zahušťovat) a na mírném ohni dusíme pod poklicí do změknutí ředkvičky.
Poté směs odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, případně dosolíme dle chuti.
Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami...