Mleté maso s ředkvičkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa, například z plece nebo mix
1 cibule
200 g ředkviček
cca 2 lžičky kari, dle chuti
sůl
olej
vývar dle potřeby (nebo voda)
120 g zakysané smetany pokojové teploty

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, které během smažení rozebereme vařečkou na drobno. Osmažené maso zaprášíme kari kořením dle chuti, osolíme a ještě krátce osmažíme.

  2. Do masové směsi přisypeme omyté, na měsíčky pokrájené ředkvičky, promícháme, podlijeme troškou vývaru nebo vody (postačí cca 50 ml, abychom nemuseli zahušťovat) a na mírném ohni dusíme pod poklicí do změknutí ředkvičky.

  3. Poté směs odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, případně dosolíme dle chuti.

  4. Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!