Losos na másle s koprovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce lososa
1/2 kostky másla
200 ml12% smetany
1 kávová lžička vegetky
kopr
sůl
pepř
limetka nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Plátky lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Na pánvičce rozehřejeme 1/4 kostky másla a připraveného lososa opečeme po obou stranách.

  2. V malém rendlíku rozpustíme 1/4 kostky másla, přidáme nadrobno nakrájený kopr. Po dvou minutách přidáme smetanu, sůl, šťávu z druhé půlky limetky a necháme vařit do zhoustnutí. Vyšleháme ponorným mixérem. Po dopečení lososa zbytek másla slijeme s koprovou omáčkou a necháme za varu spojit máslo se smetanou.

  3. Maso klademe na talíř, přelijeme koprovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!