Losos na másle s koprovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- 1/2 kostky másla
- 200 ml12% smetany
- 1 kávová lžička vegetky
- kopr
- sůl
- pepř
- limetka nebo citron
Postup Losos na másle s koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Na pánvičce rozehřejeme 1/4 kostky másla a připraveného lososa opečeme po obou stranách.
V malém rendlíku rozpustíme 1/4 kostky másla, přidáme nadrobno nakrájený kopr. Po dvou minutách přidáme smetanu, sůl, šťávu z druhé půlky limetky a necháme vařit do zhoustnutí. Vyšleháme ponorným mixérem. Po dopečení lososa zbytek másla slijeme s koprovou omáčkou a necháme za varu spojit máslo se smetanou.
Maso klademe na talíř, přelijeme koprovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky.