Zapečené brambory s klobásou a zeleninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
200 g mírně pálivé klobásy
150 g anglické slaniny
2 cibule
3 stroužky česneku
zelené fazolky
hrášek
kukuřice
5 vajíček
1 plísňový sýr
olej
sůl
drcený kmín
sladká paprika
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a povaříme pár minut ve vodě. Vymažeme pekáček olejem a dáme vrstvu na plátky nakrájených brambor, které posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a posolíme. Na ně dáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou klobásu a anglickou slaninu, potom zelené fazolky, na ně hrášek a kukuřici a posypeme nakrájenou pažitkou.

  2. Pokračujeme zase vrstvou na plátky nakrájených brambor a další vrstvy tak, jako na začátku. Před poslední vrstvou brambor dáme sýr nakrájený na kostky. Zakončíme vrstvou brambor a pečeme v troubě rozpálené na 175 stupňů asi 10 minut.

  3. Našleháme vajíčka s drceným kmínem, solí, sladkou paprikou a tím brambory zalijeme a pečeme dalších 20 minut. Potom zvýšíme troubu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!