Kuřecí prsa s mandlovou krustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 kořenicí směs na kuře
- 3 bílky
- 100 g strouhanky
- 100 g plátkových mandlí
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí prsa s mandlovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran osolíme a posypeme směsí na kuře. Jemně opepříme.
Z bílků a špetky soli vyšleháme hustý sníh, který smícháme se strouhankou a plátky mandlí. Maso přendáme do pekáčku s trochou olivového oleje, na každé prso zvlášť naneseme ořechovou směs.
Chilli papričku podélně překrojíme a odstraníme jadérka, nakrájíme a podle vlastní chuti přidáme do pekáčku.
Mase před pečením jemně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby.
Zapékáme při 200°C tak dlouho až má jídlo zlatavou barvu. Hotové maso podáváme s brambory