Hovězí závitky se zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
150 g anglické slaniny
1 sklenice kysaného zelí
sůl
pepř
drcený kmín
stroužek česneku
1 cibule
2 polévkové lžíce sádla
1 poléívková lžíce hladké mouky
hovězí vývar (může být i z bujonu)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí opláchneme studenou vodou a dáme okapat, pak ho překrojíme. Hovězí maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a na ně dáme zelí, stočíme do závitků a přichytneme párátky.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostečky nakrájený zbytek slaniny a krátce opečeme. Vložíme závitky, které orestujeme ze všech stran, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme trochu drceného kmínu a dusíme.

  3. Při dušení celou dobu maso podléváme vývarem a dáváme pozor, aby se nám nepřichytilo. Jakmile jsou závitky skoro měkké přidáme zbytek zelí a ještě krátce podusíme.

  4. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody, přidáme sůl, pepř a česnek. Závitky vrátíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!