Selská omeleta v chlebu
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 krajíc chleba na topinku o síle cca 1,5 cm
- 2 lžíce oleje
- 2 kolečka pikantnějšího salámu o síle cca 0,5 cm
- 1 malou uvařenou bramboru nebo ½ větší
- kousek kapie
- 1 vejce
- 3 lžíce sýra Cottage
- špetku soli a mletého pepře
Postup Selská omeleta v chlebu
Postup přípravy receptu
-
Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku. Vejce ve sklence nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu). Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.
Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3 minuty.
Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2 minuty opékáme. Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.