Selská omeleta v chlebu

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 krajíc chleba na topinku o síle cca 1,5 cm
2 lžíce oleje
2 kolečka pikantnějšího salámu o síle cca 0,5 cm
1 malou uvařenou bramboru nebo ½ větší
kousek kapie
1 vejce
3 lžíce sýra Cottage
špetku soli a mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku. Vejce ve sklence nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu). Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.

  2. Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3 minuty.

  3. Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2 minuty opékáme. Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!