Vývar z vepřových žeber s rýžovými nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g rýžových nudlí Exotic Food
- 500 g vepřových žeber
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 cibule rozkrojená na 4 díly
- 20 g nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 20 g prolisovaného česneku
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 5 hrnků vody
- 5 sušených hob Shitake
- 1 stvol nakrájeného řapíkatého celeru
- 1 lžíce celého černého pepře
- 20 g cukru
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky Pearl River Bridge
- 2 lžíce smažených plátků česneku na ozdobu
Postup Vývar z vepřových žeber s rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Osolte a opepřete vepřová žebra.
Ve velkém hrnci nejdříve upražte na sucho nakrájenou cibuli, zázvor a česnek do hněda. Upraženou směs vyjměte z hrnce.
Potom v samém hrnci na oleji krátce opečte z obou stran žebra. Přidejte vodu, houby, řapíkatý celer, celý pepř, cukr a upraženou směs.
Přiveďte k varu a duste 2-3 hodiny. Dochuťte tmavou sojovou omáčkou.
Zvlášť si uvařte rýžové nudle (3 minuty), které na závěr vložte do polévky, kterou ozdobte čerstvým řapíkatým celerem a osmaženými kousky česneku.