Zapečená bramboračka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 brambory
- hrst sušených hříbků
- 2 kl majoránky
- 1 vejce
- pepř
- sůl
- 3/4 l vody
- 1 stroužek česneku (není nutné)
- Na jíšku:
- 1 pl másla
- 1 pl hladké mouky
- Listové těsto:
- vejce na potření
- sůl
- sezam semínka (i jiná)
Postup Zapečená bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme.
Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.
Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5 cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1 cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.
Polévku nalijeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200° C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.