Zapečená bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 brambory
hrst sušených hříbků
2 kl majoránky
1 vejce
pepř
sůl
3/4 l vody
1 stroužek česneku (není nutné)
Na jíšku:
1 pl másla
1 pl hladké mouky
Listové těsto:
vejce na potření
sůl
sezam semínka (i jiná)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme.

  2. Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.

  3. Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5 cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1 cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.

  4. Polévku nalijeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.

  5. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200° C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!