Rolovaná hovězí roštěná na červeném víně s rýží

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg nízké roštěné
20 dkg uzeného bůčku na proužky
10 proužků zavařené kapie
4 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
(může být i bílé)
hovězí vývar
sůl a pepř
pár kuliček jalovce
1 PL sádla
1 menší cibule
hladká mouka na zaprášení

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou nakrájím na 100 g plátky a naklepu, potřu našprtaným česnekem, hořčicí, osolím, opepřím, zakápnu vínem a přidám proužek uzeného bůčku a kapie.

  2. Každý plátek zamotám do malé rolky, opět okořením a zapráším hladkou moukou.

  3. Rolky naskládám do vymaštěného pekáčku sádlem, přidám pár kuliček jalovce, mírně posypu na kolečka nakrájenou cibulí a peču cca 1 hodinu zakryté na 200 stupňů, potom na 230 st. cca 20 minut odkryté, za občasného podlévání vínem a hovězím vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!