Rolovaná hovězí roštěná na červeném víně s rýží
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg nízké roštěné
- 20 dkg uzeného bůčku na proužky
- 10 proužků zavařené kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- (může být i bílé)
- hovězí vývar
- sůl a pepř
- pár kuliček jalovce
- 1 PL sádla
- 1 menší cibule
- hladká mouka na zaprášení
Postup Rolovaná hovězí roštěná na červeném víně s rýží
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou nakrájím na 100 g plátky a naklepu, potřu našprtaným česnekem, hořčicí, osolím, opepřím, zakápnu vínem a přidám proužek uzeného bůčku a kapie.
Každý plátek zamotám do malé rolky, opět okořením a zapráším hladkou moukou.
Rolky naskládám do vymaštěného pekáčku sádlem, přidám pár kuliček jalovce, mírně posypu na kolečka nakrájenou cibulí a peču cca 1 hodinu zakryté na 200 stupňů, potom na 230 st. cca 20 minut odkryté, za občasného podlévání vínem a hovězím vývarem.