Holandskološtická rychlá omeleta
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 holandský řízek
- 2 kolečka tvarůžků
- 3 vajíčka
- 1 lžíce vody
- mletý černý pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- jemně nasekaná hladkolistá petrželka (s libečkem)
Postup Holandskološtická rychlá omeleta
Postup přípravy receptu
-
Holandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti holanďana), tvarůžky na 1cm hranolky.
Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody, jemně nasekané zelené a důkladně promícháme.
Na rozehřátou pánev s olejem dáme nakrájené holanďany, lehce orestujeme, otočíme, zalijeme rozšlehanými vajíčky, přidáme hranolky tvarglů a pánev přikryjeme pokličkou.
Zhruba po třech minutách špízneme pod pokličku a pokud jsou vejce ještě tekutá, vylijeme po okraji pánve 4 lžičky horké vody, přikryjeme pokličkou a do dvou minut by omeleta měla být zatáhla. Podáváme s lehkým zeleninovým salátem a pečivem.