Červené kuřecí kari II
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- 1 paprika
- 2 chilli papričky
- konzervovaný ananas
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 limetka
- thajská bazalka
- olej
- Na omáčku:
- 150 ml kuřecího vývaru
- 150 ml kokosového mléka
- 4 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky cukru
- olej
Postup Červené kuřecí kari II
Postup přípravy receptu
-
Prvně připravíme omáčku z červené kari pasty. V hrnci rozpálíme olej a přidáme kari pastu, zalijeme kuřecím vývarem a kokosovým mlékem, přidáme cukr, promícháme a necháme provařit.
Maso nakrájíme na nudličky, papriku a chilli na tenké plátky. Scedíme ananas. Nasekáme bazalku.
Na woku, pokud nemáte, tak na pánvi rozpálíme olej a přidáme kuřecí maso, necháme zatáhnout a přidáme papriku, chilli a ananas. Zalijeme připravenou omáčku z červené kari pasty, přidáme rybí omáčku, šťávu z limetky a thajskou bazalku. Vše promícháme a podáváme s rýží.